Hoe Reiki werkt en de voordelen van een behandeling

natuur, Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japans woord dat Universele Levensenergie betekent. Het is een energietechniek die kan worden gebruikt om de energiesystemen van mensen te helen en in balans te brengen.

Reiki is een genezingssysteem dat in het begin van de 20e eeuw in Japan is ontwikkeld. De grondlegger van dit systeem, Mikao Usui, geloofde dat alle levende wezens verbonden zijn door een onzichtbaar netwerk van levenskracht genaamd Ki of ‘Reiki’. Het is de energie in het universum die het leven verzorgd, (to nurture), the energy or force that nurtures life.

Aangezien het een universele kracht van de Grote Goddelijke Geest is, behoort het toe aan iedereen die zoekt en ernaar verlangt de kunst van het helen te leren. Het kent geen kleur, noch geloofsovertuiging, oud of jong. Het vindt zijn weg als de student bereid is te accepteren. Hem zal de weg worden getoond.

Wat te verwachten tijdens een Reiki-sessie?

Reikisessies zijn therapeutisch en ontspannend, maar kunnen ook intens zijn. De persoon die de behandeling krijgt, ligt volledig gekleed op een massagetafel of -bed, terwijl de Reiki-beoefenaar zijn handen op of net boven het lichaam van de cliënt legt. De beoefenaar kan verschillende technieken gebruiken om de energiestroom te stimuleren, waaronder handposities, palmaanrakingen en zachte schommelbewegingen.

Tijdens een Reiki-sessie kan men tintelingen voelen waar de beoefenaar ze aanraakt of een algeheel gevoel van diepe ontspanning door het hele lichaam. De behandeling zelf duurt meestal ongeveer een uur, maar dit kan variëren afhankelijk van de behoeften van elke individuele klant.

Is Reiki veilig?

Reiki is geen elektriciteit, noch radium- of röntgenstraling. Het is in staat om door dunne lagen zijde, linnen, porselein of lood, hout of staal heen te dringen, omdat het afkomstig is van de Grote Geest, het Oneindige. Het maakt tere weefsels of zenuwen niet kapot. Het is absoluut onschadelijk en daarom is het een praktische en veilige behandeling. Aangezien het een universele golf is, heeft alles wat leeft baat bij een behandeling – planten, vogels, de dieren, evenals mensen, jong of oud, arm of rijk. Er zijn geen bijwerkingen en het heeft geen negatieve invloed op de gezondheid van het lichaam. Het kan worden gebruikt voor elke medische aandoening of verwonding, maar het vervangt de traditionele westerse geneeskunde niet. Reiki blijkt goed te werken in combinatie met andere vormen van therapie, en sommige mensen vinden het nuttig bij het omgaan met chronische pijnaandoeningen zoals artritis, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgie en prikkelbare darmsyndroom (PDS).

Wat is het effect van een Reiki behandeling?

De effecten van een Reiki-behandeling verschillen per persoon, maar het is veilig en kan mensen met chronische pijn en psychische problemen helpen. Het kan mensen ook helpen om te ontspannen en zich positiever te voelen. Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn, Reiki werkt ontgiftend, Reiki gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is, Reiki zorgt ervoor dat blokkades in het menselijke systeem kunnen worden geheeld, Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

Reiki bevordert vrede en harmonie en vermindert stress en angst voor zowel de beoefenaar als de ontvanger. De oefening verbetert ook mindfulness, ontspanning, mentale helderheid, creativiteit en intuïtie.

Meer verhalen

Global Reiki webinars

GLOBAL REIKI WEBINARS

Hoor Phyllis Furumoto, Usui Shiki Ryoho-afstammingsdrager zelf over de meest uiteenlopende vragen en kwesties. Overbrug de tijdlijn van Reiki-beoefening van Hawayo Takata tot heden samen met Reikimaster Rachel Goldberg.
dojo

Hayashi Style

De grondlegger Mikao Usui heeft een aantal Reiki beoefenaars opgeleid tot Reikimaster. Een van deze mensen was de student Chūjirō Hayashi, welke je als tweede in de lineage van Usui

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.