over ons

usui shiki ryoho

De grondlegger Mikao Usui heeft een aantal Reiki beoefenaars ingewijd tot Reikimaster. Een van deze mensen was de student Chūjirō Hayashi, welke je als tweede in de lineage van Usui Shiki Ryoho zult herkennen. Chūjirō Hayashi, een gepensioneerde kapitein van de Keizerlijke Marine, opent later in 1927 zijn eigen organisatie genaamd de Hayashi Reiki Kenkyūkai in Shinanomachi, Tokio. In het begin van de jaren twintig werd Hayashi een leerling van Mikao Usui. Als arts werd hij al snel een van Usui’s meest prominente studenten in de Usui Reiki Ryoho Gakkai. Later speelde hij een belangrijke rol in de wereldwijde verspreiding van Reiki. In 1925 werd Hayashi een Shihan en op 16 januari 1926 werd hij senior leraar en bestuurslid van de Usui Reiki Ryoho Gakkai.

Daarna richt Chūjirō Hayashi de Hayashi Reiki Kenkyūkai in Shinanomachi, Tokio op en hier had hij 20 Reiki-beoefenaars in dienst die aan tien behandeltafels werkten, twee beoefenaars per cliënt. Hij promootte actief Reiki in heel Japan en hield seminars om Reiki aan een groot aantal mensen te onderwijzen.

Reiki is een Japans woord dat door Hawayo Takata vertaald is als “Universele Levensenergie”. Usui Shiki Ryoho kan worden vertaald als “het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen”.

In 1935 is Hawayo Takata in Japan en komt ze in contact met Reiki in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in Shinanomachi, Tokio. Daar ontvangt ze meerdere Reiki behandeling en maakt ze een herstelproces door. Ze weet de Japanner dr. Chujiro Hayashi te overtuigen haar in te wijden in de eerste graad. Ze blijkt een vastberaden en getalenteerd student en leert ook de tweede graad. In februari 1938 heeft dr. Chujiro Hayashi mevrouw Hawayo Takata op Hawaii tot Reikimaster ingewijd. 

Omdat het een universele energie is, profiteert alles wat leven heeft wanneer het wordt behandeld – plantenleven,  dieren, evenals mensen. In de Japanse cultuur noemde Dr. Chujiro Hayashi deze energie “Reiki” en omdat wij het zo geleerd hebben noemen wij dat ook zo. Reiki als universele levensenergie stroomt door de handen van een beoefenaar tijdens een zelfbehandeling of het behandelen van anderen.

De Reiki-energie werkt nooit verkeerd uit. Door de toename van levensenergie leer je ook meer van jezelf kennen. De Reiki energie helpt en stimuleert het zelfregulerend vermogen van het lichaam. Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

Reiki werkt, altijd, ook als je er niet in gelooft. Ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon. Steeds weer ondersteunt het je in je leven. Reiki is eenvoudig. 

Iemand die regelmatig de Reiki-energie doorgeeft, wordt een Reikibeoefenaar genoemd. Iemand die een Reikicursus heeft gevolgd, wordt een Reikistudent genoemd. Een Reikimaster blijft ook altijd een Reikistudent; het leren gaat steeds dieper.

Het Usui Systeem van Reiki kent drie graden. Eerste graad, Tweede graad en Reikimaster.

De vorm van de beoefening is gevat in de Negen Elementen van Usui Shiki Ryoho. De filosofie en het begrip van het systeem worden tot uitdrukking gebracht in de Vier Aspecten van Usui Shiki Ryoho. Samen definiëren zij het systeem dat masters en studenten in de afstamming Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl beoefenen.

Reiki-locaties, Reiki behandeling

Wie zijn wij

Roy Salomons (1980) is geboren in Enschede en ontving de eerste graad in maart 2001 van Dick Zuiderduin (Hengelo). De tweede graad ontving Roy ook van Dick Zuiderduin precies een jaar later in maart 2002. Roy is Reikimaster sinds 2 februari 2022 en is door Rolf Holm (1945) ingewijd in Hilversum. Roy geeft Reikicursussen in de eerste en tweede graad en geeft inwijdingen in de oorspronkelijke vorm van Usui Shiki Ryoho via de lijn van Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto, Rolf Holm.

Regelmatig is op vrijdagavond een Reiki behandelavond in Reikicentrum Salomons. Het is goed om bij elkaar te komen en Reiki uit te wisselen. Het verdiept de persoonlijke beoefening en het is goed voor de persoon. Wees welkom!

Rolf Holm (1945) is Reikimaster sinds 1987 en ingewijd door Phyllis Furumoto bij de Santa Fe in Mexico. De eerste graad ontving Rolf van Inger Droog en de tweede graad van Wanja Twan. Rolf is samen met zijn vrouw Li-li Holm een van eerste Reikimasters in Nederland. Ze geven Reiki inwijdingen in de oorspronkelijke vorm van Usui Shiki Ryoho zoals zij dat van Phyllis Furumoto hebben geleerd.

Rolf Holm, Li-li Holm. Reikiholm

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.