over ons

het usui systeem van reiki

Reiki is een Japans woord dat door Hawayo Takata vertaald is als “Universele Levensenergie”.

Hawayo Takata bracht ons de mogelijkheid van een relatie met deze energie doormiddel van Usui Shiki Ryoho, een systeem van heling dat begin twintigste eeuw door Mikao Usui is opgericht. Usui Shiki Ryoho kan worden vertaald als “het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen”.

Het is de energie in het universum die het leven verzorgd, (to nurture), the energy or force that nurtures life.

Omdat het een universele energie is, profiteert alles wat leven heeft wanneer het wordt behandeld – plantenleven,  dieren, evenals mensen. In de Japanse cultuur noemde Dr. Chujiro Hayashi deze energie “Reiki” en omdat wij het zo geleerd hebben noemen wij dat ook zo. Reiki als universele levensenergie stroomt door de handen van een beoefenaar tijdens een zelfbehandeling of het behandelen van anderen.

De Reiki-energie werkt nooit verkeerd uit. Door de toename van levensenergie leer je meer van jezelf kennen.

Ook kom je meer in aanraking met je eigen creativiteit. Reiki werkt, altijd, ook als je er niet in gelooft. Ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon. Steeds weer ondersteunt het je in je leven. Reiki is eenvoudig.

Iemand die regelmatig de Reiki-energie doorgeeft, wordt een Reikibeoefenaar genoemd. Iemand die een Reikicursus heeft gevolgd, wordt een Reikistudent genoemd. Een Reikimaster blijft ook altijd een Reikistudent; het leren gaat steeds dieper.

Het Usui Systeem van Reiki kent drie graden. Eerste graad, Tweede graad en Reikimaster.

De vorm van de beoefening is gevat in de Negen Elementen van Usui Shiki Ryoho. De filosofie en het begrip van het systeem worden tot uitdrukking gebracht in de Vier Aspecten van Usui Shiki Ryoho. Samen definiëren zij het systeem dat masters en studenten in de afstamming Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl beoefenen.

roy salomons
Reiki-locaties, Reiki behandeling

Wie zijn wij

Roy Salomons (1980) is geboren in Enschede en ontving de eerste graad in maart 2001 van Dick Zuiderduin (Hengelo). De tweede graad ontving Roy ook van Dick Zuiderduin precies een jaar later in maart 2002. Roy is Reikimaster sinds 2 februari 2022 en is door Rolf Holm (1945) ingewijd in Hilversum. Roy geeft Reikicursussen in de eerste en tweede graad en geeft inwijdingen in de oorspronkelijke vorm van Usui Shiki Ryoho. Bijna elke vrijdagavond is er in Reikicentrum Salomons een Reiki behandelavond. Het voelt goed om bij elkaar te komen en Reiki uit te wisselen. Vaak is het tijdens zulke bijeenkomsten dat ieder op zijn eigen manier verdieping kan vinden over zichzelf en de beoefening. Ik nodig je uit om erbij te zijn. Wees welkom!

Rolf Holm (1945) is Reikimaster sinds 1987 en ingewijd door Phyllis Furumoto bij de Santa Fe in Mexico. De eerste graad ontving Rolf van Inger Droog en de tweede graad van Wanja Twan. Rolf is samen met zijn vrouw Li-li Holm een van eerste Reikimasters in Nederland. Ze geven Reiki inwijdingen in de oorspronkelijke vorm van Usui Shiki Ryoho zoals zij dat van Phyllis Furumoto hebben geleerd. In 

Rolf Holm, Li-li Holm. Reikiholm

Reiki Magazine was 10 jaar een toonaangevend blad in de Reiki wereld. Het verscheen in het Nederlands, Engels en Italiaans.
Rolf en Li-Li Holm waren de uitgevers en voerden de hoofdredactie. Zoals elders in de uitgeverswereld is te zien is het moeilijk om zonder eigen kapitaal een kwaliteitsmagazine overeind te houden. Reiki Magazine is in 2007 failliet gegaan. Maar de artikelen zijn nog steeds de moeite waard. Het laat ook heel mooi zien hoe Reiki in die tijd in ontwikkeling was. Vandaag de dag is het aanbod in masters groot, de vorm zoals deze in 1987 door Phyllis is onderwezen was de vorm die ik (Roy) graag wilde leren, vasthouden en doorgeven aan hen die dat in hun leven zoeken.

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.