over ons

het usui systeem van reiki

Reiki is een Japans woord dat door Hawayo Takata vertaald is als “Universele Levensenergie”.

Hawayo Takata bracht ons de mogelijkheid van een relatie met deze energie doormiddel van Usui Shiki Ryoho, een systeem van heling dat begin twintigste eeuw door Mikao Usui is opgericht. Usui Shiki Ryoho kan worden vertaald als “het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen”.

Het is de energie in het universum die het leven verzorgd, (to nurture), the energy or force that nurtures life.

Omdat het een universele energie is, profiteert alles wat leven heeft wanneer het wordt behandeld – plantenleven,  dieren, evenals mensen. In de Japanse cultuur noemde Dr. Chujiro Hayashi deze energie “Reiki” en omdat wij het zo geleerd hebben noemen wij dat ook zo. Reiki als universele levensenergie stroomt door de handen van een beoefenaar tijdens een zelfbehandeling of het behandelen van anderen.

De Reiki-energie werkt nooit verkeerd uit. Door de toename van levensenergie leer je meer van jezelf kennen.

Ook kom je meer in aanraking met je eigen creativiteit. Reiki werkt, altijd, ook als je er niet in gelooft. Ook als je het niet begrijpt. Het is er gewoon. Steeds weer ondersteunt het je in je leven. Reiki is eenvoudig.

Iemand die regelmatig de Reiki-energie doorgeeft, wordt een Reikibeoefenaar genoemd. Iemand die een Reikicursus heeft gevolgd, wordt een Reikistudent genoemd. Een Reikimaster blijft ook altijd een Reikistudent; het leren gaat steeds dieper.

Het Usui Systeem van Reiki kent drie graden. Eerste graad, Tweede graad en Reikimaster.

De vorm van de beoefening is gevat in de Negen Elementen van Usui Shiki Ryoho. De filosofie en het begrip van het systeem worden tot uitdrukking gebracht in de Vier Aspecten van Usui Shiki Ryoho. Samen definiëren zij het systeem dat masters en studenten in de afstamming Mikao Usui, Chujiro Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl beoefenen.

foto Roy Salomons
Reiki-locaties, Reiki behandeling

Wie zijn wij

Roy Salomons (1980) is geboren in Enschede en ontving de eerste graad in maart 2001 van Dick Zuiderduin (Hengelo). De tweede graad ontving Roy ook van Dick Zuiderduin precies een jaar later in maart 2002. Roy is Reikimaster sinds 2 februari 2022 en is door Rolf Holm (1945) ingewijd in Hilversum. Roy geeft Reikicursussen in de eerste en tweede graad. Bijna elke vrijdagavond is er in Reikicentrum Salomons een Reiki behandelavond. Het voelt goed om bij elkaar te komen en Reiki uit te wisselen. Vaak is het tijdens zulke bijeenkomsten als bijvoorbeeld behandelavonden dat ieder op zijn eigen manier verdieping kan vinden over zichzelf en de beoefening van Usui Shiki Ryoho. Op dit moment is dat wat ik hoop dat er zal gebeuren en ik nodig je uit om erbij te zijn. Wees welkom!

Rolf Holm (1945) is Reikimaster sinds 1987 en ingewijd door Phyllis Furumoto bij de Santa Fe in Mexico. De eerste graad ontving Rolf van Inger Droog en de tweede graad van Wanja Twan. Rolf is samen met zijn vrouw Li-li Holm een van eerste Reikimasters in Nederland. Ze geven Reiki inwijdingen in de oorspronkelijke vorm van Usui Shiki Ryoho zoals zij dat van Phyllis Furumoto hebben geleerd.

Rolf Holm, Li-li Holm. Reikiholm

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.