Hayashi Style & Vertrouwen

Chūjirō Hayashi en Hawayo Takata: Een Erfenis van Meesterschap

Stromingen in de Reiki Studie

Reiki is een holistische geneeswijze die vandaag de dag door verschillende stromingen wordt bestudeerd, elk met een unieke benadering van dit energetische helingsysteem. De grondlegger van het moderne Reikisysteem is Mikao Usui, wiens wijsheid en inzichten de basis hebben gelegd voor wat Reiki nu wereldwijd is.

Een belangrijke stromingen binnen Reiki is de stroming Usui Shiki Ryoho. Binnen deze stroming wordt de lineage van Reiki nauwkeurig gevolgd, die begint bij Mikao Usui en zich vervolgens uitstrekt tot Chūjirō Hayashi, Hawayo Takata, Phyllis Lei Furumoto en Johannes Reindl. Usui Shiki Ryoho heeft een diepe waardering voor de geschiedenis en het erfgoed van Reiki, en veel beoefenaars voelen een sterke band met deze traditie.

Chūjirō Hayashi en zijn Rol in Reiki

Chūjirō Hayashi, een gepensioneerde kapitein van de Keizerlijke Marine, speelde een cruciale rol in de verspreiding en ontwikkeling van Reiki. Als student van Mikao Usui nam hij al snel een cruciale positie in binnen de Usui Reiki Ryoho Gakkai, waar zijn medische expertise kon worden ingezet in combinatie met de herstellende eigenschappen van Reiki.

In 1927 richtte Chūjirō Hayashi zijn eigen organisatie op, de Hayashi Reiki Kenkyūkai, in Shinanomachi, Tokio. Het is fascinerend dat hij, ondanks het oprichten van zijn eigen school, lid bleef van de Usui Reiki Ryoho Gakkai en actief contact met hen onderhield. Dit toont in mijn perspectief aan dat er wederzijds respect en begrip was tussen de verschillende Reiki-organisaties en dat ze elkaar erkenden.

Als senior Shihan en een van de meest gewaardeerde studenten van Usui, kreeg Hayashi de volledige bevoegdheid om Reiki te onderwijzen en in te wijden tot Reikimaster. Hij droeg de titel van Shihan, die het niveau van Reikimaster aangeeft, en was een actief bestuurslid van de Usui Reiki Ryoho Gakkai.

De Behandelmethode van Hayashi

Chūjirō Hayashi staat vooral bekend om de behandelmethode die hij ontwikkelde in zijn Hayashi Reiki Kenkyūkai. De Reiki-behandeling zoals we die vandaag de dag kennen in Usui Shiki Ryoho, lijkt voort te zijn gekomen uit de praktijken en benadering van Hayashi. Deze behandeling, meestal uitgevoerd op een behandeltafel, was gericht op het her vitaliseren van de energie van de organen. Het was een specifieke en effectieve aanpak die mogelijk voortkwam uit zijn medische achtergrond als voormalig arts.

In de Hayashi Reiki Kenkyūkai werkte hij met 20 Reiki-beoefenaars die op tien behandeltafels Reiki-behandelingen gaven aan cliënten. Dit illustreert de toewijding van Hayashi om Reiki actief te verspreiden en veel mensen de mogelijkheid te geven om de helende kracht van Reiki te ervaren.

Studeren van Reiki in Reikicentrum Salomons

In het hedendaagse Reikicentrum Salomons bestuderen en beoefenen ze de vorm van Reiki die Chūjirō Hayashi via Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto heeft doorgegeven. Voor hen is Reiki een beoefening, een Ryoho, om de kunst van het helen te leren. Ze geloven dat naarmate men langer Reiki beoefent, men steeds dieper begrip zal ontwikkelen van het systeem en de methode van Reiki.

De specifieke Japanse technieken die Hayashi toepaste, zoals byosen (het voelen van verstoringen in het energieveld), hatsurei-ho (de meditatie om de Reiki-energie te vergroten) en hibiki (het versterken van de Reiki-energie met de ademhaling) kunnen ook in Usui Shiki Ryoho worden toegepast.

Conclusie

Chūjirō Hayashi was een opmerkelijke figuur in de geschiedenis van Reiki, en zijn bijdrage aan de verspreiding en ontwikkeling ervan is van onschatbare waarde. Zijn diepe begrip van Reiki als een helende kunst is duidelijk zichtbaar in de behandelmethode die hij heeft ontwikkeld.

Reiki-beoefenaars in het Reikicentrum Salomons zijn bezig om deze vorm van Reiki te bestuderen, welke is doorgegeven via de lineage van Hayashi naar Takata en Furumoto. Met toewijding en beoefening hopen zij de ware essentie van Reiki te ontdekken en te ervaren hoe deze helende energie mensen in hun reis naar welzijn en bewustwording kan ondersteunen. Dankzij de inzet en het werk van Mikao Usui, Chūjirō Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Furumoto bleef Usui Shiki Ryoho een krachtige en toegankelijke methode voor heling en spirituele groei, die wereldwijd wordt beoefend en gewaardeerd.

  1. Voor meer informatie over Mikao Usui en zijn rol als grondlegger van Reiki, kun je ook op wikiperdia wat informatie vinden; https://nl.wikipedia.org/wiki/Mikao_Usui
  2. Lees meer over de geschiedenis van Usui Shiki Ryoho en de lineage van Reiki-beoefenaars op de oorsprinkelijke website van Usui Shiki Ryoho; https://www.usuishikiryohoreiki.com/nl/

Interne links:

  1. Als je wilt weten hoe de behandelmethode in Usui Shiki Ryoho zich heeft ontwikkeld, kun je onze eerdere blogpost [Reikibehandeling] lezen.
  2. Ontdek de specifieke Japanse technieken, zoals byosen, hatsurei-ho en hibiki, die in Usui Shiki Ryoho worden toegepast op onze pagina, kom dan naar de Reiki behandelavond [Reikibehandelavond].
Let Reiki Teach You!

 

 

Zoeken

Categorieën

Tags

Meer verhalen

eerbetoon

Reikifestival 2023 een Eerbetoon aan Hawayo Takata Sensei

Deze dag was een krachtige samensmelting van positieve energie. We werden geïnspireerd door bijdragen van getalenteerde individuen zoals Josine Pennings, Paulien van der Geest, Robert Kramps, Rolf Holm en zijn

De Reiki behandeling uit 1936. Een gestructureerde aanpak van verschillende handposities. Ontdek hoe Briljant het is.

In dit blog omschrijf ik de minerale vorm, behandelmethode, Reiki behandeling zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. Het is de

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.