Bijeenkomsten

overzicht

Hawayo Takata deelde in haar bijeenkomsten met Reiki studenten de belangrijke boodschap: “Laat Reiki je onderwijzen!” Deze uitspraak weerspiegelt haar diepe begrip van de praktijk. Haar kleindochter, Phyllis Lei Furumoto, heeft verder gestudeerd in Usui Shiki Ryoho en deze kennis gedeeld met talloze anderen. Het ontdekken van dingen, vooral als het om onszelf gaat, vereist vaak een proces. Door de beoefening – oftewel het toepassen – van Reiki, wordt de student in staat gesteld de diepgang van Reiki te verkennen en hun persoonlijke pad te bewandelen.

Binnen deze context organiseren we:

  • Reiki Behandelavonden (Kosten: 10 euro). 
  • Reiki Cursussen (Eerste graad: 250 euro, Tweede graad: 600 euro). Voor het opgeven voor of plannen van een Reiki 1 cursus, neem vooral even contact met me op. Als je graag Reiki wil leren maar de huidige datums komen je niet uit, geen probleem dan plannen we samen een nieuwe cursusdatum.
  • Opleiding tot Reikimaster: Het pad naar Reikimaster is een individueel traject dat diepgaand en persoonlijk is. Dit traject omvat nauwe samenwerking met de Reikimaster bij het bereiken van de meesterschap graad. Als je interesse hebt in deze graad, is het van groot belang om deze stap zorgvuldig te overwegen. We nodigen je uit om langs te komen in ons Reikicentrum voor een gesprek, waarin je jouw motivatie en doelen kunt delen. Het worden van een Reikimaster is een leraarsrol die wij serieus nemen en waarbij we een specifiek bewustzijn en verantwoordelijkheid en integriteit verwachten. Volgens de traditie van Usui Shiki Ryoho betaald de student voor de inwijding tot Reikimaster een bedrag van €10.000,00. 
  • Reiki behandeling (85 euro) wil je een Reikibehandeling van mij ontvangen? reageer dan even via het contactformulier of de email of WhatsApp dan maken we een afspraak.
  • Reiki Kennismaking & Informatieavond *gratis: Ontdek de Wereld van Usui Shiki Ryoho. Kom kennismaken, vragen stellen en ontdekken of Reiki iets voor je is.

 

Kijk voor de actuele planning voor de bijeenkomsten, hier.

behandelavond

Reiki behandelavond

Heb je in je leven een Reikicursus gedaan? Lijkt het je leuk om samen met andere Reiki beoefenaars Reikibehandelingen uit te wisselen? Dan is de behandelavond de perfecte gelegenheid om bij elkaar te komen en energie en ervaringen uit te wisselen.

Heb je bij een ander centrum Reiki geleerd? of Reiki geleerd bij een andere stroming? En wil je naar onze behandelavond komen? stuur een introductiemail waarin je jezelf voorstelt, zodat we je beter kunnen leren kennen en kunnen verwelkomen op de behandelavond. We kijken uit naar je bijdrage in onze Reiki-behandelgroep.

Het enige dat je nodig bent is een eigen ruime handdoek en/of dekentje die je op de behandeltafel kunt leggen, om zelf op te liggen. Neem eventueel een extra dekentje mee dat over je voeten kan worden gelegd als dat comfortabel voelt.

Je mag zelf bepalen bij aanvang met wie je energie uit gaat wisselen. Combinaties kunnen er ook gemaakt worden denk hierbij aan 3 mensen aan een behandeltafel.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn, Reiki werkt ontgiftend, Reiki gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is, Reiki zorgt ervoor dat blokkades in het menselijke systeem kunnen worden geheeld, Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

We beginnen om 19:30 uur met koffie en thee, vervolgens gaan we beginnen met een korte introductie en zelfbehandeling van 6 minuten.

Duur: 19:30 – 22:00 uur (met uitloop mogelijk tot 22:30)

Kosten: 10 euro per persoon per keer, thee of koffie is natuurlijk inbegrepen.

We hebben ruimte voor totaal 15 mensen, laat ons s.v.p. even weten via het contactformulier of email of whatsapp dat je wilt komen.

Aanmelden kan via een inschrijving van het invullen van het formulier of door een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl. Aanmelden kan ook door te bellen naar: 06 36064274, ook berichtje via WhatsApp mag.

reiki 1 cursus eerste graad

reiki 1

Reiki 1. De eerste graad brengt het geschenk van een bewuste verbinding met de Reiki-energie.

Hiermee krijg je toegang tot meer levensenergie, die Reiki genoemd wordt. Je kunt het niet leren, je kunt het alleen maar krijgen via een initiatie door een Reiki Master. Daarna heb je Reiki en kun je het altijd gebruiken. Er vinden echte veranderingen plaats, je ervaart een persoonlijke groei die alleen maar goede kanten heeft.

Tijdens deze twee daagse of  drie daagse cursus leren we je alles om volledig met de eerste graad te kunnen werken. Met Reiki zul je zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied een ontwikkeling door kunnen maken. We leren je in de cursus hoe je jezelf via je handen kunt behandelen en ook hoe je een ander kunt behandelen middels 14 handposities. We leren je in deze cursus de behandelmethode zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. Het is in dat kader een traditionele manier van behandelen.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn; Reiki werkt ontgiftend; het gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is; de energie kan er ook voor zorgen dat blokkades in het menselijke systeem worden geheeld. Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

Kleine wondjes herstellen zonder problemen. Diepere zaken, als een chronische ziekte, nemen meer tijd. Bij deze diepere zaken is het niet altijd zeker wat de uitkomst is. Soms is dat een dieper bewustzijn van wat er werkelijk aan de hand is en soms herstelt het. Met Reiki ben je niet opeens dokter, we raden iedereen aan om als dat nodig is gewoon naar de dokter te blijven gaan.

Cursus vorm:
Een Reiki cursus eerste graad is ongeveer 12 uur verdeeld over drie dagen;  een vrijdagavond, zaterdag en zondagochtend.

De eerste graad cursus wordt gegeven door Roy Salomons.

De kosten voor deze cursus is 150 euro per persoon + 100 euro voor een bijdrage in de kosten = totaal 250 euro

Aanmelden kan via een inschrijving van onderstaande formulier of door een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl.

Voor een deelname aan deze cursus is opgave nodig.

reiki 2 cursus tweede graad

reiki 2

De initiatie in de tweede graad geeft je toegang tot een geheel nieuw gebied dat we het gebied van de tweede graad noemen. Het is een gebied waarin en waarmee je Reiki op afstand kunt versturen/verzorgen. Een behandeling op afstand dus. Ook leren we je hoe je er een krachtige mental-healing mee kunt geven. Aan een ander, maar ook aan jezelf, waardoor je hart en je hoofd meer gaan samenwerken. Je denken zachter wordt, met meer liefde, ook over jezelf.

De ervaring is dat tijd in het gebied van de tweede graad anders wordt ervaren. Je kunt zelfs Reiki behandelingen heen en weer in de tijd sturen. Bijvoorbeeld naar je geboorte of het sollicitatie gesprek van morgen.

Je zou kunnen zeggen dat het een mystiek gebied is en dat je daar met de tweede graad toegang tot krijgt. Het verbreedt je bewustzijn. We leren je de symbolen van de tweede graad waarmee je toegang krijgt tot dat gebied.

Veel mensen ervaren na het doen van de tweede graad nog meer een versterking van de eigen energie. Maar ook het ontwikkelen van persoonlijke groei en duidelijker weten wie je bent. Het is een gereedschap dat je elke dag actief kunt gebruiken. In je werksituatie, in je relatie, met je familie en naar jezelf.

Cursus vorm:

Een Reiki cursus tweede graad bestaat in principe uit een vrijdagavond en een zondagmiddag daarop volgend. In het eerste deel krijg je de Symbolen. Gedurende de dag, de Inwijding en het beoefenen en de uitleg daarvan.

De kosten voor deze tweede graad cursus is 600 euro per persoon.

Deze tweede graad cursus wordt door Roy Salomons gegeven.

Aanmelden kan via een inschrijving van het formulier of door een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl. 

Voor een deelname aan deze cursus is opgave vooraf nodig

reikibehandeling

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling bevordert het persoonlijke herstelproces en ontwikkelingsproces van de persoon die het ontvangt. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied. Het heel worden van de totale mens.

De behandelaar begint met het behandelen van de ogen en het hoofd, daarna de thymusklier en dan de maag en de darmen. Dan de knieën en de voeten. Daarna mag je op je buik gaan liggen en worden de rug, de schouders en o.a. de nieren behandeld, als laatste het stuitbodje. Er is ook ruimte om specifieke plekken waar je ongemakken ervaart te behandelen. Geef dit gerust aan, dan gaan we daar energie naartoe sturen.

reikicursus

handpositie 1: handen over de ogen, zo worden de ogen, de holtes en het voorhoofd behandeld.

handpositie 2: handen over de oren, zo worden de slaap en de beide hersenhelften behandeld.

handpositie 3: handen achter het hoofd, zo worden de zenuwuiteinden van de hersenen en de pijnappelklier behandeld.

handpositie 4: handen op de thymusklier, zo wordt ook de schildklier en de hartstreek behandeld.

handpositie 5: handen op de maag, zo wordt het eerste stuk van de spijsvertering, het omzetten van behandeld.

handpositie 6: handen op bovenkant van de darmen, dikke darm, zo wordt de lever ook behandeld.

handpositie 7: handen op de dunne darm, dit is het laatste stuk van het behandelen van de spijsvertering.

handpositie 8: handen net boven de broekriem, zo wordt ook het gebied van de blaas behandeld.

handpositie 9: de handen op de knieën, zo wordt de doorstroming in de benen behandeld.

handpositie 10: de handen op de linkervoet, zo wordt de verbinding met de aarde behandeld.

Handpositie 11: de handen op de rechtervoet, zo wordt de verbinding met de aarde behandeld.

Omdraaien

handpositie 12: handen op de schouderbladen, zo wordt de bovenkant van de longen behandeld.

handpositie 13: handen net onder de schouderbladen, zo wordt de onderkant van de longen behandeld.

handpositie 14: handen op de nieren, zo worden de afvoer van gifstoffen gestimuleerd.

handpositie 15: handen onderkant rug, zo wordt het doorstromen naar de benen en het stuitbotje behandeld.

handpositie 16: een hand op het stuitbodje en de andere hand achterkant hartcentrum.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn, Reiki werkt ontgiftend, Reiki gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is, Reiki kan helpen om blokkades in het menselijke systeem te herstellen.

Zoals je kunt lezen, zit er een duidelijke opbouw in die gericht is op het ondersteunen van de energie van de organen. Eerst het hoofd omdat het lichaam naar beneden toe afdrijft. Het afvoeren van gifstoffen, het ontgiften is een welbekend effect van een Reiki behandeling. De behandeling is altijd met de kleren aan.

Na de behandeling kunnen we nog napraten over je ervaring. 

Meestal beginnen we met koffie of thee, en als we elkaar nog niet kennen gaan we eerst een goed kennismakingsgesprek voeren vervolgens gaan we dan beginnen met de behandeling.

Duur behandeling: 60 minuten excl; tijd voor koffie, kennismaken en napraten. 

Kosten: 85 euro voor een individuele behandeling 1 op 1. 

Aanmelden kan via een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl. Afspraak maken kan ook door te bellen naar: 06 36064274, ook berichtje via WhatsApp mag ook.

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.