Bijeenkomsten

overzicht

Hawayo Takata vertelde haar Reiki studenten in haar bijeenkomsten; “let Reiki teach you!” Het is een belangrijke uitspraak waaruit haar diepe begrijpen van de beoefening blijkt. Haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto heeft Usui Shiki Ryoho nog verder bestudeert en dit met heel veel mensen gedeeld. We hebben denk ik een soort proces nodig om dingen te ontdekken ook als het over onszelf gaat. Het beoefenen of anders gezegd het toepassen van de Reiki beoefening helpt de student de volledigheid van de Reiki beoefening te ontdekken en helpt de student op zijn persoonlijke pad.

In dat kader organiseren we;

Reiki behandelavonden (10 euro)

Reiki cursussen (eerste graad 180 euro, tweede graad 500 euro)

Reikimaster de opleiding, het pad van Reikimaster is een persoonlijk pad en een individueel traject waarbij er veel wordt samengewerkt met de Reikimaster waar je de mastergraad gaat doen. Reikimaster in de traditionele vorm van Usui Shiki Ryoho zoals Phyllis Furumoto dit heeft onderwezen en geeft je ook toegang om lid te worden van The Reiki Alliance. Mocht je deze graad willen leren dan is het van belang dat je deze stap zorgvuldig onderzoekt en eerst eens thee of koffie komt drinken bij ons in het Reikicentrum en uitlegt waar deze wens vandaan komt en wat je ermee wilt gaan doen. Dit is de leraar graad welke we heel belangrijk vinden en serieus nemen en het vraagt een bepaald besef en verantwoordelijkheid om hier mee om te gaan.

Reiki behandeling (85 euro) wil je een Reikibehandeling van mij ontvangen? reageer dan even via het contactformulier of de email of WhatsApp dan maken we een afspraak. Ik ben beperkt in de tijd die ik hiervoor vrij kan maken maar ik doe het graag.

Reiki behandelingen op donderdagavond (40 euro) op donderdagavond 20:30 zetten we 4 behandeltafels neer waardoor we 4 mensen de gelegenheid geven om een Reiki behandeling te ontvangen. De behandeling is individueel, we zullen in dezelfde ruimte blijven. De Reiki behandelaar zal een ervaren Reiki beoefenaar zijn en de kwaliteit van de behandeling zal constant zijn. Deze avond is onder leiding van Roy Salomons.

Kijk voor de actuele planning voor de bijeenkomsten, hier.

behandelavond

denneboom

Heb je in je leven een Reikicursus gedaan? Lijkt het je leuk om samen met andere Reiki beoefenaars Reikibehandelingen uit te wisselen? Dan is de behandelavond de perfecte gelegenheid om bij elkaar te komen en energie en ervaringen uit te wisselen. Iedereen is welkom, ook mensen van andere Reiki stromingen. 

Het enige dat je nodig bent is een eigen ruime handdoek en/of dekentje die je op de behandeltafel kunt leggen, om zelf op te liggen. Neem eventueel een extra dekentje mee dat over je voeten kan worden gelegd als dat comfortabel voelt.

Je mag zelf bepalen bij aanvang met wie je energie uit gaat wisselen. Combinaties kunnen er ook gemaakt worden denk hierbij aan 3 mensen aan een behandeltafel.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn, Reiki werkt ontgiftend, Reiki gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is, Reiki zorgt ervoor dat blokkades in het menselijke systeem kunnen worden geheeld, Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

We beginnen om 19:30 uur met koffie en thee, vervolgens gaan we beginnen met een korte introductie en zelfbehandeling van 6 minuten.

Duur: 19:30 – 22:00 uur (met uitloop mogelijk tot 22:30)

Kosten: 10 euro per persoon per keer, thee of koffie is natuurlijk inbegrepen.

We hebben ruimte voor totaal 12 mensen, laat ons s.v.p. even weten via het contactformulier of email of whatsapp dat je wilt komen.

Aanmelden kan via een inschrijving van het invullen van het formulier of door een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl. Aanmelden kan ook door te bellen naar: 06 36064274, ook berichtje via WhatsApp mag.

reiki cursus eerste graad

eerste graad cursus

Reiki 1. De eerste graad brengt het geschenk van een bewuste verbinding met de Reiki-energie.

Hiermee krijg je toegang tot meer levensenergie, die Reiki genoemd wordt. Je kunt het niet leren, je kunt het alleen maar krijgen via een initiatie door een Reiki Master. Daarna heb je Reiki en kun je het altijd gebruiken. Er vinden echte veranderingen plaats, je ervaart een persoonlijke groei die alleen maar goede kanten heeft.

Tijdens deze twee daagse of  drie daagse cursus leren we je alles om volledig met de eerste graad te kunnen werken. Met Reiki zul je zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied een ontwikkeling door kunnen maken. We leren je in de cursus hoe je jezelf via je handen kunt behandelen en ook hoe je een ander kunt behandelen middels 14 handposities. We leren je in deze cursus de behandelmethode zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. Het is in dat kader een traditionele manier van behandelen.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn; Reiki werkt ontgiftend; het gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is; de energie kan er ook voor zorgen dat blokkades in het menselijke systeem worden geheeld. Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

Kleine wondjes herstel je zonder problemen. Diepere zaken, als een chronische ziekte, nemen meer tijd. Bij deze diepere zaken is het niet altijd zeker wat de uitkomst is. Soms is dat een dieper bewustzijn van wat er werkelijk aan de hand is en soms geneest het. Met Reiki ben je niet opeens dokter, we raden iedereen aan om als dat nodig is gewoon naar de dokter te blijven gaan.

Cursus vorm:
Een Reiki cursus eerste graad is ongeveer 12 uur verdeeld over drie dagen;  een vrijdagavond, zaterdag en zondagochtend.

De eerste graad cursus wordt gegeven door Roy Salomons.

De kosten voor deze cursus is 150 euro per persoon + 30 euro voor een bijdrage in de kosten = totaal 180 euro

Aanmelden kan via een inschrijving van onderstaande formulier of door een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl.

Voor een deelname aan deze cursus is opgave nodig.

reiki cursus tweede graad

japan

De initiatie in de tweede graad geeft je toegang tot een geheel nieuw gebied dat we het gebied van de tweede graad noemen. Het is een gebied waarin en waarmee je Reiki op afstand kunt versturen/verzorgen. Een behandeling op afstand dus. Ook leren we je hoe je er een krachtige mental-healing mee kunt geven. Aan een ander, maar ook aan jezelf, waardoor je hart en je hoofd meer gaan samenwerken. Je denken zachter wordt, met meer liefde, ook over jezelf.

De ervaring is dat tijd in het gebied van de tweede graad anders wordt ervaren. Je kunt zelfs Reiki behandelingen heen en weer in de tijd sturen. Bijvoorbeeld naar je geboorte of het sollicitatie gesprek van morgen.

Je zou kunnen zeggen dat het een mystiek gebied is en dat je daar met de tweede graad toegang tot krijgt. Het verbreedt je bewustzijn. We leren je de symbolen van de tweede graad waarmee je toegang krijgt tot dat gebied.

Veel mensen ervaren na het doen van de tweede graad nog meer een versterking van de eigen energie. Maar ook het ontwikkelen van persoonlijke groei en duidelijker weten wie je bent. Het is een gereedschap dat je elke dag actief kunt gebruiken. In je werksituatie, in je relatie, met je familie en naar jezelf.

Cursus vorm:

Een Reiki cursus tweede graad bestaat in principe uit een vrijdagavond en een hele dag daarop volgend. In het eerste deel krijg je de Symbolen. Gedurende de dag, de Inwijding en het beoefenen en de uitleg daarvan.

De kosten voor deze tweede graad cursus is 500 euro per persoon.

Deze tweede graad cursus wordt door Rolf Holm en Roy Salomons samen gegeven.

Aanmelden kan via een inschrijving van het formulier of door een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl. 

Voor een deelname aan deze cursus is opgave vooraf nodig

reikibehandeling

dojo en tuin

Een Reiki behandeling bevordert het persoonlijke herstelproces en ontwikkelingsproces van de persoon die het ontvangt. Zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied. Het heel worden van de totale mens.

De behandelaar begint met het behandelen van de ogen en het hoofd, daarna de thymusklier en dan de maag en de darmen. Dan de knieën en de voeten. Daarna mag je op je buik gaan liggen en worden de rug, de schouders en o.a. de nieren behandeld, als laatste het stuitbodje. Er is ook ruimte om specifieke plekken waar je ongemakken ervaart te behandelen. Geef dit gerust aan, dan gaan we daar energie naartoe sturen.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn, Reiki werkt ontgiftend, Reiki gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is, Reiki kan helpen om blokkades in het menselijke systeem te herstellen.

handpositie 1: handen over de ogen, zo worden de ogen, de holtes en het voorhoofd behandeld.

handpositie 2: handen over de oren, zo worden de slaap en de hersenhelften behandeld.

handpositie 3: handen achter het hoofd, zo worden de zenuwuiteinden van de hersenen en de pijnappelklier behandeld. 

handpositie 4: handen op de thymusklier, zo wordt ook de schildklier en de hartstreek behandeld.

handpositie 5: handen op de maag, zo wordt het eerste stuk van de spijsvertering, het omzetten van behandeld.

handpositie 6: handen op bovenkant van de darmen, dikke darm, zo wordt de lever ook behandeld.

handpositie 7: handen op de dunne darm, dit is het laatste stuk van het behandelen van de spijsvertering.

handpositie 8: handen net boven de broekriem, zo wordt ook het gebied van de blaas behandeld.

handpositie 9: handen op de knieën, zo wordt de toestroom naar de benen behandeld.

Handpositie 10: handen op de voeten, zo wordt de doorstroming naar de aarde behandeld. 

                          omdraaien

handpositie 11: handen op de schouderbladen, zo wordt de bovenkant van de longen behandeld.

handpositie 12: handen net onder de schouderbladen, zo wordt de onderkant van de longen behandeld.

handpositie 13: handen op de nieren, zo worden de afvoer van gifstoffen gestimuleerd.

handpositie 14: handen onderkant rug, zo wordt het doorstromen naar de benen en het stuitbotje behandeld.

Zoals je kunt lezen, zit er een duidelijke opbouw in die gericht is op het ondersteunen van de energie van de organen. Eerst het hoofd omdat het lichaam naar beneden toe afdrijft. Het afvoeren van gifstoffen, het ontgiften is een welbekend effect van een Reiki behandeling. De behandeling is altijd met de kleren aan.

Na de behandeling kunnen we nog napraten over je ervaring. 

Meestal beginnen we met koffie of thee, en als we elkaar nog niet kennen gaan we eerst een goed kennismakingsgesprek voeren vervolgens gaan we dan beginnen met de behandeling.

Duur behandeling: 60 minuten excl; tijd voor koffie, kennismaken en napraten. 

Kosten: 85 euro voor een individuele behandeling 1 op 1. 

Kosten: 40 euro voor een behandeling in groepsvorm op donderdagavond.

Aanmelden kan via een mail te sturen naar emailadres: info@roysalomons.nl. Afspraak maken kan ook door te bellen naar: 06 36064274, ook berichtje via WhatsApp mag ook.

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.