De Reiki behandeling uit 1936. Een gestructureerde aanpak van verschillende handposities. Ontdek hoe Briljant het is.

handposities reiki 1, eerste graad
De behandelmethode, Reiki behandeling zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees is in dit kader een traditionele manier van behandelen en omvat volgens mijn inzicht ook de minerale vorm van de behandelmethode zoals deze aan ons is overgedragen via Phyllis Lei Furumoto. Het is heel leerzaam om te bestuderen en biedt vele nieuwe inzichten.

De behandelmethode die dr. Chujiro Hayashi aan Hawayo Takata onderwees, zouden we ook wel de Hayashi Reiki Kenkyūkai-methode kunnen noemen. Deze traditionele manier van behandelen is sindsdien doorgegeven en wordt nog steeds toegepast door Reiki-beoefenaars over de hele wereld.

Deze Hayashi Reiki Kenkyūkai-methode maakt gebruik van verschillende handposities om de energiestroom door het lichaam van de ontvanger te bevorderen en te harmoniseren. De behandeling begint met het hoofd en werkt geleidelijk naar beneden, gericht op het ondersteunen van de energie van verschillende organen en systemen in het lichaam. Deze opbouw zorgt voor een gestructureerde aanpak van energiebalans en helpt om blokkades op te heffen.

Het hoofd wordt als eerste behandeld omdat het lichaam over het algemeen naar beneden toe afstroomt. Door de ogen, holtes, het voorhoofd en de hersenen te behandelen, kan het energetische systeem worden gestimuleerd en gebalanceerd. Vervolgens worden andere belangrijke organen en gebieden behandeld, zoals de thymus, schildklier, hart, maag, darmen, blaas en nieren. De handposities zijn strategisch geplaatst om de vitale energie in het hele lichaam te ondersteunen.

Een essentieel aspect van Reiki-behandelingen is dat ze met kleren aan worden uitgevoerd. Dit maakt het toegankelijk en comfortabel voor mensen van alle leeftijden en culturen. De ontvanger ligt doorgaans op een behandeltafel met een eigen handdoek of dekentje om op te liggen.

Reiki staat ook bekend om zijn ontgiftende effecten. Door de energetische blokkades op te heffen, kan de levenskrachtenergie vrijer door het lichaam stromen, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het bevordert fysieke, emotionele, mentale en spirituele groei en helpt mensen in balans te komen en zich beter te voelen.

Hoewel Reiki niet als vervanging voor medische behandelingen moet worden beschouwd, kan het een waardevolle aanvulling zijn op conventionele geneeskunde. Veel mensen ervaren positieve resultaten na het ondergaan van Reiki-behandelingen, variërend van ontspanning en verlichting van stress tot vermindering van pijn en verbetering van hun algehele welzijn.

Reiki-beoefenaars zijn opgeleid om hun handen op specifieke posities op het lichaam van de ontvanger te plaatsen. Het is een veelzijdige en krachtige techniek die door veel mensen wereldwijd wordt gebruikt voor zelfgenezing en het helpen van anderen.

In aanvulling op de Hayashi Reiki Kenkyūkai-methode zijn er ook andere Reiki-stromingen en technieken ontwikkeld door verschillende meesters en beoefenaars. Elke stroming heeft zijn eigen unieke aanpak, maar het basisprincipe blijft hetzelfde: het bevorderen van een harmonieuze energiestroom om het welzijn te bevorderen.

Kortom, Reiki is een eeuwenoude behandelmethode die zijn waarde heeft bewezen in het ondersteunen van het zelfhelend vermogen van het lichaam en het bevorderen van welzijn op verschillende niveaus. De Hayashi Reiki Kenkyūkai-methode biedt een gestructureerde en holistische benadering van energiebalans en heeft bijgedragen aan de verspreiding van Reiki over de hele wereld. Het blijft een waardevolle en leerzame praktijk voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke methoden om hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

Hieronder de behandelmethode zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. De knieën en de voeten hebben we toegevoegd aan dit behandelschema. Oorspronkelijk onderwees Hawayo Takata dus 12 handposities.

handpositie 1: handen over de ogen, zo worden de ogen, de holtes en het voorhoofd behandeld.

handpositie 2: handen over de oren, zo worden de slaap en de hersenhelften behandeld.

handpositie 3: handen achter het hoofd, zo worden de zenuwuiteinden van de hersenen en de pijnappelklier behandeld.

handpositie 4: handen op de thymusklier, zo wordt ook de schildklier en de hartstreek behandeld.

handpositie 5: handen op de maag, zo wordt het eerste stuk van de spijsvertering, het omzetten van behandeld.

handpositie 6: handen op bovenkant van de darmen, dikke darm, zo wordt de lever ook behandeld.

handpositie 7: handen op de dunne darm, dit is het laatste stuk van het behandelen van de spijsvertering.

handpositie 8: handen net boven de broekriem, zo wordt ook het gebied van de blaas behandeld.

handpositie 9: handen op de knieën, zo wordt de toestroom naar de benen behandeld.

handpositie 10: handen op de voeten, zo wordt de doorstroming naar de aarde behandeld.

omdraaien

handpositie 11: handen op de schouderbladen, zo wordt de bovenkant van de longen behandeld.

handpositie 12: handen net onder de schouderbladen, zo wordt de onderkant van de longen behandeld.

handpositie 13: handen op de nieren, zo worden de afvoer van gifstoffen gestimuleerd.

handpositie 14: handen onderkant rug, zo wordt het doorstromen naar de benen en het stuitbotje behandeld.

Over het algemeen zijn er een aantal steeds overlappende en terugkerende effecten van Reiki zichtbaar. Deze zijn, Reiki werkt ontgiftend, Reiki gaat zoals water naar de plek in het lichaam waar het op dat moment nodig is, Reiki zorgt ervoor dat blokkades in het menselijke systeem kunnen worden geheeld, Reiki voedt de persoonlijke groei op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als ook op spiritueel gebied.

Reiki cursus eerste graad opleiding in Enschede.

Reiki behandeling

Als je meer wilt weten over Reiki en een Reiki behandeling, raad ik je aan om te zoeken naar gerenommeerde websites en bronnen over Reiki en alternatieve geneeskunde. Er zijn tal van websites, boeken en artikelen beschikbaar die diepgaande informatie verstrekken over Reiki-behandelingen, -geschiedenis en -technieken. Er gaat niets boven de mondelinge traditie en het leren uit de eerste hand van een oorspronkelijke Reikimaster.

Als je specifiek geïnteresseerd bent in de oorsprong van Reikibehandelingen kan het heel nuttig zijn om deze methode goed te gaan bestuderen. Door het toepassen kunnen gedetailleerde inzichten ontstaan in deze specifieke behandelmethoden en filosofieën die door dr. Chujiro Hayashi zijn doorgegeven. Het is cruciaal om de basis (minerale vorm) van Reiki volledig te begrijpen en te beheersen voordat men naar hogere vormen en dieper inzicht streeft. De basis vormt het fundament waarop verdere ontwikkeling kan plaatsvinden. Door de basisgrondbeginselen te begrijpen en in de praktijk te brengen, legt men een stevige basis voor verdere groei en verfijning van Reiki als beoefening.

Het concept dat de basis belangrijker is dan de hogere vormen, benadrukt het belang van het cultiveren van een stevige basis en solide vaardigheden voordat men zich verdiept in geavanceerdere aspecten van Reiki. Als de basis niet goed is begrepen, kan dit leiden tot misvattingen. Daarom is het van essentieel belang om voortdurend te blijven focussen op en te werken aan het verdiepen van het begrip van deze fundamenten.

Bij het bestuderen en toepassen van Reikibehandelingen is het essentieel om geduldig en zorgvuldig de basistechnieken te leren en te oefenen. Naarmate men de basisgrondbeginselen steeds beter beheerst, zal het begrip van de hogere vormen en diepere inzichten natuurlijk volgen. Deze organische progressie zal helpen om een sterke en bekwame Reiki-beoefenaar te worden, die in staat is om de helende energie op een effectieve en verantwoorde manier te kanaliseren.

Kortom, de sleutel tot het bereiken van een hogere vorm en dieper inzicht in Reiki ligt in het volledig beheersen van de basis. Het koesteren en cultiveren van deze solide basis zal uiteindelijk de weg banen naar een meer verfijnde en dieper begrijpen van een Reikibehandeling. Wil je de basis bestuderen en meer leren over deze behandelmethode, kom dan naar de Reikibehandelavond op vrijdagavond.

Onthoud dat het altijd belangrijk is om betrouwbare bronnen te raadplegen wanneer je op zoek bent naar informatie over gezondheid gerelateerde onderwerpen zoals Reiki. Er zijn veel onjuiste of misleidende informatie beschikbaar op internet, dus het is essentieel om informatie te verkrijgen van goed onderbouwde en vertrouwde bronnen.

Meer verhalen

Natuurlijke Regeneratie

“Natuurlijke Regeneratie: Het Samenspel van Activerende, Beperkende en Verzoenende Krachten” en natuurlijk de Reiki beoefening.

In de natuur is natuurlijke regeneratie een fundamenteel proces dat organismen en ecosystemen in staat stelt te herstellen en te vernieuwen na verstoringen of schade. Dit intrigerende fenomeen wordt aangedreven
Global Reiki webinars

GLOBAL REIKI WEBINARS, UNIEK & ESSENTIEEL

Hoor Phyllis Furumoto, Usui Shiki Ryoho-afstammingsdrager zelf over de meest uiteenlopende vragen en kwesties. Overbrug de tijdlijn van Reiki-beoefening van Hawayo Takata tot heden samen met Reikimaster Rachel Goldberg. Deze

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.