Reikifestival 2023 een Eerbetoon aan Hawayo Takata Sensei

eerbetoon

Een eerbetoon aan Hawayo Takata sensei – een prachtige dag!

Ieder Reiki-festival is als een verkwikkende energetische douche, mogelijk gemaakt door de deelnemers in de zaal en de inzet van onze toegewijde groep vrijwilligers. Deze dag was een krachtige samensmelting van positieve energie. We werden geïnspireerd door bijdragen van getalenteerde individuen zoals Josine Pennings, Paulien van der Geest, Robert Kramps, Rolf Holm en zijn kleinkinderen, Don Beacham, Anneli Twan, Nour Awad, Lili Holm.

Josine en Paulien’s Verkenning: Beweging in Reiki

Josine en Paulien namen ons mee op een reis om antwoorden te vinden op belangrijke vragen over hoe we de beweging van Reiki in deze tijd kunnen versterken en hoe we daar kunnen komen. Ze benaderden dit als een waardevolle samenwerking met de natuurlijke krachten van regeneratie die in elk proces aanwezig zijn. Het was bijzonder verhelderend om deze verkenning zo samen te delen.

De Kracht van Zelfbehandeling en Weerstand

Wat breng je op gang? Hawayo Takata zei ooit over het beoefenen van Reiki: ‘Oefen, oefen, oefen’. Ze zei ook: ‘Reiki zal je leren’. Dus, wat is een betere manier om Hawayo Takata te eren dan door daadwerkelijk Reiki te beoefenen? Wat brengen we op gang als we simpelweg onze handen neerleggen en de energie laten stromen? Hoe beïnvloedt zelfbehandeling ons in deze snel veranderende wereld? Wat voor impact heeft het niet alleen op onszelf, maar ook op de mensen om ons heen? En hoe gaan we om met de obstakels die we tegenkomen op ons pad, juist op het moment dat we dachten dat alles soepel verliep?

“Reiki for a Better World” – Robert Kramps’ Visie

“Reiki for a Better World” is een onderwerp dat Robert Kramps nauw aan het hart ligt. Op het Reiki Festival heeft hij zijn visie hierover met ons gedeeld en hoe dit concept binnen dit grotere thema past. Over het algemeen is “Reiki for a Better World” een holistische benadering van Reiki-beoefening, waarbij het individuele welzijn wordt gekoppeld aan het streven naar een positieve invloed op de bredere wereld. Het inspireert Reiki-beoefenaars om hun spirituele praktijk te gebruiken als een krachtig instrument voor het creëren van een meer liefdevolle, harmonieuze en rechtvaardige wereld.

“A Touch of Healing”- Don Beacham en Anneli Twan.

De kracht die voelbaar is wanneer Don Beacham op zijn trommel slaat en zijn liederen zingt is iets wat me telkens diep raakt. Er is iets wat me doet herinneren wie we naast moderne westerlingen zijn. Don Beacham is Cree, afkomstig van de Norway House First Nation in Noordelijk Manitoba, maar hij woont sinds 1971 in Brits-Columbia. Hij is getrouwd met Anneli Twan. Anneli brengt meer dan 40 jaar ervaring in Reiki hands-on healing mee naar het Reikifestival. Ook brengt zij een connectie direct met Hawayo Takata mee, de vrouw die Reiki van Japan naar de westerse wereld bracht en die haar moeder in 1978 ontmoette. We staan stil bij de verhalen die Anneli over Hawayo Takata weet te vertellen en komen zo dichterbij de tijdsgeest waarin ze de eerste graad van Hawayo Takata ontvangt. Later wordt ze door haar moeder Wanja Twan ingewijd tot Reikimaster.

“Traditie” waarom vorm belangrijk is.

Het verschil tussen traditionele overdracht en het leren uit een instructieboek ligt voornamelijk in de waardevolle overdracht van persoonlijke ervaringen en de unieke kans om direct te leren van een ervaren leraar. Deze interactie plaatst de student in een bevoorrechte positie, die niet alleen het begrip vergroot, maar ook de ontwikkeling in de beoefening aanzienlijk verrijkt. Nu we een eeuw verder zijn en Reiki al bijna 40 jaar in Nederland beoefend wordt, wordt het belang van het direct horen van oorspronkelijke verhalen en hun intrinsieke boodschappen steeds duidelijker. Deze authentieke verhalen, doorgegeven vanuit de eerste hand, zijn nu belangrijker dan ooit, omdat ze een dieper inzicht en verbinding met de ware essentie van Reiki bieden.

De volgende keer gaat het festival verder met het onderdeel traditie en komen er mensen aan het woord die instaat zullen zijn om weer een volgend begrijpen met ons te delen. Het volgende Reikifestival zal zijn op 19 oktober 2024 en het beloofd weer een interessant bijeenkomst te worden, waarbij de gezamenlijke Reikibehandeling terug zal komen. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat zijn om met 100 mensen tegelijk in een zelfde ruimte met Reiki aan de gang gaan.

Zoeken

Categorieën

Tags

Meer verhalen

De Reiki behandeling uit 1936. Een gestructureerde aanpak van verschillende handposities. Ontdek hoe Briljant het is.

In dit blog omschrijf ik de minerale vorm, behandelmethode, Reiki behandeling zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. Het is de
Global Reiki webinars

GLOBAL REIKI WEBINARS, UNIEK & ESSENTIEEL

Hoor Phyllis Furumoto, Usui Shiki Ryoho-afstammingsdrager zelf over de meest uiteenlopende vragen en kwesties. Overbrug de tijdlijn van Reiki-beoefening van Hawayo Takata tot heden samen met Reikimaster Rachel Goldberg. Deze

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.