De leraar!

leraar

“Nalatenschap van Toegewijde Begeleiding: De Stille Impact van een Ware Leraar”

Een leraar is iemand die je helpt omdat het in zijn natuur zit om anderen te helpen. Hij helpt niet alleen omdat hij denkt dat hij het beter weet of omdat hij het zelf nodig heeft, maar ook niet omdat hij iets wil bewijzen. Hij helpt simpelweg omdat het zijn intrinsieke drang is om iets terug te geven aan de gemeenschap. Deze zelfopofferende aard is wat leraarschap zo bewonderenswaardig maakt. Dit schrijven is een oprecht eerbetoon aan een bijzonder mens en leraar in mijn leven, die onlangs helaas plotseling is overleden. Ik gaf hem vaak de bijnaam ‘meester Anphil‘, omdat hij in mijn ogen een meesterlijk niveau van bekwaamheid en toewijding had bereikt in zijn werk.

Net zoals mijn vader een meester-houtbewerker is, wat in de volksmond vaak wordt aangeduid als een timmerman, bereiken mensen vaak een hoog niveau van bekwaamheid wanneer ze langdurig en toegewijd bezig zijn met hun vak. Een student die zichzelf overgeeft aan leren en zich inzet om anderen te onderwijzen, wordt uiteindelijk een leraar voor andere studenten. De overgang van student naar leraar weerspiegelt niet alleen de verworven kennis, maar ook het vermogen om die kennis effectief over te dragen.

Een ware leraar communiceert niet alleen met woorden, maar laat vooral door daden zien wat er mogelijk is. Zijn begeleiding en aanmoediging zijn onzelfzuchtig, en zijn doel is om anderen te helpen groeien zonder enig eigenbelang. Hij werkt in stilte en laat geen opvallende sporen achter, omdat hij niet uit is op erkenning, maar op de ontwikkeling van zijn leerlingen. Als alles gezegd en gedaan is, kunnen zijn leerlingen met trots zeggen: “We hebben het zelf gedaan.” Het vermogen om anderen te laten bloeien en groeien is een teken van een goed hart, en de wereld heeft zonder twijfel een overvloed van zulke mensen nodig. De tijd en energie die ze investeren in anderen, door kennis en aandacht te delen, dragen bij aan het vormgeven van een mooiere en welvarendere wereld.

Bedankt voor de lessen Anphil van Mildert! Bedankt dat je mijn leraar was.

Leraar

Zoeken

Categorieën

Tags

Meer verhalen

eerbetoon

Reikifestival 2023 een Eerbetoon aan Hawayo Takata Sensei

Deze dag was een krachtige samensmelting van positieve energie. We werden geïnspireerd door bijdragen van getalenteerde individuen zoals Josine Pennings, Paulien van der Geest, Robert Kramps, Rolf Holm en zijn

De Reiki behandeling uit 1936. Een gestructureerde aanpak van verschillende handposities. Ontdek hoe Briljant het is.

In dit blog omschrijf ik de minerale vorm, behandelmethode, Reiki behandeling zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. Het is de

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.