Honderd jaar Reiki!

100 jaar reiki groepsfoto, mikao usui

Met Johannes Reindl als hoofdgast en de organisatie van Rolf en Li-li Holm en het ontmoeten van al deze prachtige Reikimensen stond het Reikifestival van 2022 in het teken van ontmoeting. Het was inmiddels ruim 3 jaar geleden dat we met een groep van ruim 100 Reiki beoefenaars bij elkaar gingen komen. In een vol gepakte auto gingen we onderweg naar Lunteren waarin we in de vroege ochtend op de A1 al konden aanvoelen dat dit een prachtige dag zou gaan worden. Het zou zo’n dag worden waar we nog wel even van na zouden genieten. Annali Twan de dochter van Wanja Twan uit Canada zou ook naar het festival komen en ik begreep dat ze samen met haar man Don Beacham naar Nederland waren gekomen. Het leek mij erg leuk om deze mensen te ontmoeten. Anneli Twan is van Zweedse en Canadese / Indiaanse afkomst. Haar moeder is Wanja Twan, die in de jaren vijftig vanuit Zweden naar Canada emigreerde. Wanja Twan is een van de 22 Reiki Masters die onderwezen werd door mevrouw Takata. Anneli volgde de eerste graad Reiki-les bij Hawayo Takata toen ze tien jaar oud was. Anneli geeft Reiki curssusen sinds 1984. Don Beacham is een Cree-indiaan uit het Norway House Reserve in Noord-Manitoba. Hij heeft de afgelopen 30 jaar inheemse spiritualiteit gevolgd, lopend op de Rode Weg, zonder drinken of drugs. Zijn Cree-naam is Wapun Muskwa, wat Witte Beer betekent, het werd hem gegeven tijdens een Cree-ceremonie. Hij is ook een traditionele pijpdrager en heeft het recht verdiend om de Sweat Lodge-ceremonies te leiden door vier dagen en nachten te vasten zonder voedsel of water.

Een prachtig stuk tekst over Mikao Usui op de Kurama Yama berg welke omschreven staat in het nieuwe boek van Rolf Holm – Reikimaster Indah welke volgend jaar in de verkoop zal gaan werd voorgelezen. Later die dag zouden Fred en Edna dat nog even fijn overdoen met een dosis humor waar menigte cabaretier jaloers op zal zijn, prachtig. Er werden zelfgemaakte liederen gezongen ook door mensen waarvan ik nog niet wist dat ze zo goed konden zingen. Heel mooi!

Het indianen lied van Don Beacham was direct raak en ik voelde het meteen in mijn hart. Het gebeurt niet vaak dat iets me zo snel grijpt en mijn hele wezen kalmeert. Echt prachtig. Heel bijzonder. Heel spiritueel.

Het was zo’n dag waar ik waarschijnlijk nog vaak over zal vertellen en ik denk dat dit een van de verhalen zal zijn waar ik nog over zal spreken als ik straks als 88 jarige opa ben. We zijn allemaal verbonden en soms ontmoeten we elkaar dat waren de woorden die Wanja Twan gebruikte en met dat in mijn achterhoofd heb ik het Reiki festival van 2022 ervaren.

Zoeken

Categorie├źn

Tags

Meer verhalen

De leraar!

zoma opleidigen

Terugblik op het jaar 2022

Zoals elke reis begint, begon het met uitvinden welke richting het op zou gaan. Want soms heb je er een idee bij maar wil het in de praktijk wel eens

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.