Honderd jaar Reiki!

100 jaar reiki groepsfoto, mikao usui

Reikifestival 2022, Honderd jaar Reiki: Een Dag van Ontmoeting en Spirituele Verbinding

Inleiding:

Het Reikifestival van 2022, honderd jaar Reiki was een betoverende gebeurtenis georganiseerd door Rolf en Li-li Holm. Het centrale thema van het festival was ontmoeting, en met hoofdgast Johannes Reindl beloofde het een bijzondere dag te worden. Meer dan 100 Reiki-beoefenaars verzamelden zich in Lunteren, en onderweg was de opwinding al voelbaar. Deze samenzijn bood ook de gelegenheid om bijzondere mensen zoals Annali Twan en Don Beacham te ontmoeten, die hun eigen unieke achtergronden en spirituele reizen hadden.

Ontmoeting met Annali Twan en Don Beacham:

Annali Twan, van Zweeds-Canadese/Indiaanse afkomst, was de dochter van Wanja Twan, een Reiki Master die onderwezen was door mevrouw Takata. Op slechts tienjarige leeftijd volgde Annali de eerste graad Reiki-les bij Hawayo Takata zelf. Sinds 1984 gaf ze Reiki-cursussen, en haar aanwezigheid op het festival was een verrijking voor alle deelnemers. Don Beacham, een Cree-indiaan uit het Norway House Reserve in Noord-Manitoba, bracht zijn diepe kennis van inheemse spiritualiteit mee. Zijn authentieke spirituele pad, bekend als de Rode Weg, inspireerde velen. Don had het recht verworven om Sweat Lodge-ceremonies te leiden na een vierdaagse en nachtelijke vasten zonder voedsel of water, en zijn indiaans lied raakte de harten van allen die aanwezig waren.

Een Bijzonder Boek over Mikao Usui:

Rolf Holm, een Reikimaster, presenteerde een prachtig stuk tekst uit zijn nieuwste boek “Reikimaster Indah”, dat binnenkort uitgebracht zou worden. Het specifieke deel ging over Mikao Usui, de grondlegger van Reiki, en zijn spirituele ervaringen op de Kurama Yama berg. Dit voorproefje van Rolf’s boek liet de aanwezigen verlangen naar meer. Via deze link op bol.com kun je zijn boek bestellen: Reiki Master INDAH – paperback – Rolf Holm – Spirituele Reiki roman – Wat je zou moeten weten over Reiki.

Honderd jaar Reiki, https://www.bol.com/nl/nl/p/reiki-master-indah/9200000129229149/
REIKI MASTER INDAH

Humoristische Cabaretshow:

Later op de dag brachten Fred en Edna, met een dosis humor waar menig cabaretier jaloers op zou zijn, een geweldige show. Hun zelfgemaakte liederen en grappen brachten lachen en vreugde in de harten van het publiek.

Verbinding en Spirituele Ervaringen:

Het Reikifestival van 2022 was doordrenkt met diepe spirituele ervaringen en verbindingen. Het indianenlied van Don Beacham raakte de aanwezigen recht in het hart en bracht een gevoel van kalmte en eenheid. Het delen van zelfgemaakte liederen door onverwachte zangers was een prachtige verrassing die de diversiteit van talenten in de Reikigemeenschap benadrukte.

Conclusie:

Het Reikifestival van 2022 zal zeker lang in de herinnering blijven. Het was een dag van ontmoeting, spirituele groei en diepe verbinding. De verhalen van dit festival zullen nog vele generaties worden doorgegeven, en wellicht zal dit een verhaal zijn dat zelfs de 88-jarige opa nog vol trots zal delen. Want zoals Wanja Twan het zo mooi uitdrukte, we zijn allemaal verbonden, en het is bijzonder wanneer onze paden elkaar kruisen op momenten als deze.

Wie zijn Li-Li en Rolf Holm?

Rolf en Li-li Holm zijn Reikimasters van het eerste uur in Nederland. Ze geven sinds 1987 Reikicursussen in Nederland en houden de traditionele Reiki methode is USR (Usui Shiki Ryoho) vast zoals ze dit van Phyllis Lei Furumoto geleerd hebben. Hun methode is terug te voeren tot de essentie van de grondlegger; Mikao Usui. Rolf en Li-Li Holm zijn de organisatoren van het jaarlijkse landelijke Reiki Festival. Ook zijn ze de uitgevers en hoofdredacteur geweest van het Reiki Magazine. Het Reiki Magazine heeft 10 jaar bestaan, in een Nederlandse, Engelse en Italiaanse versie.

Li-Li Holm (1949) was de eerste vrouwelijke Reiki Master in Nederland (1987).
Samen met Rolf Holm (1945) zijn ze de langst ingewijde Nederlandse Reiki Masters, met een jarenlange internationale ervaring.

Li-Li en Rolf hebben een paar duizend mensen ingewijd in Reiki, in de landen:
Nederland, België, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Curaçao, Sint Maarten, Aruba, Indonesië.
Ze hebben Reiki Masters ingewijd over de wereld, o.a hun twee oudste zoons.

In 2022 hebben zij Roy Salomons ingewijd tot Reikimaster.

Kijk voor Reikicursussen van Roy Salomons op deze link [Reikicursus eerste graad in Enschede]

Zoeken

Categorieën

Tags

Meer verhalen

eerbetoon

Reikifestival 2023 een Eerbetoon aan Hawayo Takata Sensei

Deze dag was een krachtige samensmelting van positieve energie. We werden geïnspireerd door bijdragen van getalenteerde individuen zoals Josine Pennings, Paulien van der Geest, Robert Kramps, Rolf Holm en zijn

De Reiki behandeling uit 1936. Een gestructureerde aanpak van verschillende handposities. Ontdek hoe Briljant het is.

In dit blog omschrijf ik de minerale vorm, behandelmethode, Reiki behandeling zoals dr. Chujiro Hayashi dit in de Hayashi Reiki Kenkyūkai in 1936 aan Hawayo Takata onderwees. Het is de

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.