Terugblik op het jaar 2022

zoma opleidigen

Zoals elke reis begint, begon het met uitvinden welke richting het op zou gaan. Want soms heb je er een idee bij maar wil het in de praktijk wel eens anders uitpakken. Behandelavonden de kern van de agenda laten zijn met daarom heen Reiki 1 en straks Reiki 2 klassen bleek een goed idee. Er is inmiddels een groepje mensen ontstaan dat regelmatig terugkomt naar de behandelavonden. Het is heel fijn om te zien dat mensen hun plek vinden en zich bij ons op hun gemak voelen. Het was ook het jaar dat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Het was het jaar van een nieuwe website maar ook het 100 jarig bestaan van de beoefening. Het jaar waarin veel ideeën realiteit werden want wat ergens eens begon als een wens bleek er dit jaar allemaal te zijn. Dit doet me denk aan wat ik in de klassen vertel over “juist vandaag” en zo zitten er tal van lessen verborgen in het durven nemen van een beslissing.

Het bouwen aan een plek waar mensen naartoe kunnen om te herstellen is inmiddels realiteit en dat voelt goed. Als de minerale vorm goed wordt bestudeerd en de vorm gehandhaafd ontstaat er een eigen ervaring welke meer diepgang kent dan een goed boek. Die mondelinge traditie was dus helemaal zo gek nog niet. Kan ik een nog beter begrijpen vinden over de oorspronkelijkheid of met andere woorden de originaliteit van het concept Reiki? Zo hebben we de laatste weken een extra handpositie gevonden welke we hebben toegevoegd aan de behandeling. Puur om te onderzoeken waarom het telkens weer terugkomt en welke functie het heeft. Het is de handpositie op de rug welke we dan positie 13 zouden noemen waarbij 1 hand op het stuitbotje wordt gelegd en de andere hand op de rug in het midden van de longen. Iedereen vindt dit een prettige handpositie en daarom zijn we hem aan het onderzoeken. Belangrijk is de ontdekking dat het goed is om iets toe te voegen of te onderzoeken maar dat iets veranderen vaak niet tot verbetering leidt. Steeds meer begin ik te begrijpen dat de behandelmethode zoals dr. Chujiro Hayashi dit aan Hawayo Takata onderwees een zeer hoge vorm was welke hij door goed studeren heeft begrepen.

Waarom ik die behoefte zo sterk heb om deze wijze van behandelen steeds verder te onderzoeken weet ik niet. Wel zie ik steeds meer mensen verschijnen die het ook willen onderzoeken en samen met hen zijn we op reis. En zoals elke reis begint, moeten we uitvinden welke richting het op gaat.

Zoeken

Categorieën

Tags

Meer verhalen

natuur, Reiki

Hoe Reiki werkt en de voordelen van een behandeling

Tijdens een Reiki-sessie kan men tintelingen voelen waar de beoefenaar ze aanraakt of een algeheel gevoel van diepe ontspanning door het hele lichaam. De behandeling zelf duurt meestal ongeveer een
100 jaar reiki groepsfoto, mikao usui

Honderd jaar Reiki!

In Japan, met Mikao Usui in het midden, was de Reiki energie zeker in de groep sterk voelbaar. Honderd jaar Reiki! Op de Reiki Festivals is dat nog steeds zo.

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.