Terugblik op het jaar 2022

zoma opleidigen

1. Begin van de Reis: terugblik op het jaar 2022

Zoals elke reis begint, begon het met uitvinden welke richting het op zou gaan. Soms heb je er een idee bij, maar wil het in de praktijk wel eens anders uitpakken.

2. Groei van de Groep:

Behandelavonden bleken al snel de kern van de agenda te zijn, met daaromheen Reiki 1 en straks Reiki 2 klassen. Er is inmiddels een groepje mensen ontstaan dat regelmatig terugkomt naar de behandelavonden. Het is heel fijn om te zien dat mensen hun plek vinden en zich bij ons op hun gemak voelen.

3. Realisatie van Ideeën:

Het was het jaar van een nieuwe website maar ook het 100-jarig bestaan van de beoefening. Het jaar waarin veel ideeën realiteit werden, want wat ergens eens begon als een wens bleek er dit jaar allemaal te zijn.

4. Onderzoek en Ontdekking:

Zo hebben we de laatste weken een extra handpositie gevonden welke we hebben toegevoegd aan de behandeling. Puur om te onderzoeken waarom het telkens weer terugkomt en welke functie het heeft. Het is de handpositie op de rug welke we dan positie 13 zouden noemen waarbij 1 hand op het stuitbotje wordt gelegd en de andere hand op de rug in het midden van de longen. Iedereen vindt dit een prettige handpositie en daarom zijn we hem aan het onderzoeken.

5. Waarde van Traditie en Studie:

Steeds meer begin ik te begrijpen dat de behandelmethode zoals dr. Chujiro Hayashi dit aan Hawayo Takata onderwees een zeer hoge vorm was welke hij door goed studeren heeft begrepen.

6. Samen op Reis:

Waarom ik die behoefte zo sterk heb om deze wijze van behandelen steeds verder te onderzoeken weet ik niet. Wel zie ik steeds meer mensen verschijnen die het ook willen onderzoeken en samen met hen zijn we op reis. En zoals elke reis begint, moeten we uitvinden welke richting het op gaat.

7. Voortdurende Ontdekkingstocht:

Het blijven onderzoeken en ontdekken in Reiki is een waardevolle reis die nooit eindigt. Het biedt de mogelijkheid om te blijven groeien en te evolueren als individuen en als gemeenschap. En hoewel de richting van deze reis misschien niet altijd duidelijk is, is het de reis zelf die ons voedt en ons blijft inspireren om te blijven leren en ontdekken.

Als aanvulling op het bovenstaande, is het belangrijk om te benadrukken hoe het proces van onderzoek en ontdekking in de Reiki-gemeenschap kan bijdragen aan de evolutie en verdieping van de behandelmethoden. Door open te staan voor nieuwe ideeën en samen te werken met anderen die ook willen onderzoeken, ontstaat er een vruchtbare voedingsbodem voor groei en vernieuwing.

Het feit dat steeds meer mensen zich willen verdiepen in de behandelmethode en samen op reis zijn, is een teken van de kracht van gemeenschap en samenwerking. Het delen van kennis en ervaringen kan een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van Reiki als geheel.

Het begrijpen en respecteren van de oorspronkelijke principes en technieken die aan ons zijn doorgegeven, is van onschatbare waarde. Door dit te combineren met nieuw onderzoek en inzichten, kunnen we de ware essentie van Reiki behouden terwijl we het ook aanpassen aan de behoeften van onze moderne tijd.

Daarnaast is het ook belangrijk om te beseffen dat het onderzoeken van nieuwe handposities en technieken niet alleen de behandelaars ten goede komt, maar ook degenen die de behandeling ontvangen. Het kan leiden tot een diepere en meer persoonlijke ervaring voor de cliënt, wat uiteindelijk het helende effect van Reiki kan versterken.

Het blijven onderzoeken en ontdekken in Reiki is een waardevolle reis die nooit eindigt. Het biedt de mogelijkheid om te blijven groeien en te evolueren als individuen en als gemeenschap. En hoewel de richting van deze reis misschien niet altijd duidelijk is, is het de reis zelf die ons voedt en ons blijft inspireren om te blijven leren en ontdekken.

In de woorden van Dr. Chujiro Hayashi: “Alleen voor vandaag, ben ik vrij van zorgen en angst. Door de toepassing van Reiki word ik kalmer en kan ik mezelf genezen. Alleen voor vandaag, vertrouw.” Laten we dit vertrouwen omarmen en met een open hart en geest op ontdekkingstocht blijven gaan binnen de prachtige wereld van Reiki.

Terugblik op het jaar 2022

Zoeken

Categorieën

Tags

Meer verhalen

eerbetoon

Reikifestival 2023 een Eerbetoon aan Hawayo Takata Sensei

Deze dag was een krachtige samensmelting van positieve energie. We werden geïnspireerd door bijdragen van getalenteerde individuen zoals Josine Pennings, Paulien van der Geest, Robert Kramps, Rolf Holm en zijn
Natuurlijke Regeneratie

“Natuurlijke Regeneratie: Het Samenspel van Activerende, Beperkende en Verzoenende Krachten” en natuurlijk de Reiki beoefening.

In de natuur is natuurlijke regeneratie een fundamenteel proces dat organismen en ecosystemen in staat stelt te herstellen en te vernieuwen na verstoringen of schade. Dit intrigerende fenomeen wordt aangedreven

Wil je meer
weten of heb je vragen?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.